Wat is de werking van een anabool?

Hoewel de anabool officieel op de dopinglijst staat, en je deze dus niet in wedstrijdverband mag gebruiken, is het prestatieverhogende middel nog steeds erg populair onder amateursporters. Zij bevinden zich niet in een wedstrijd, waardoor je de anabool wel mag gebruiken. Vaak bevat een anabool enkele chemische ingrediënten, het is dan ook van belang om zorgvuldig met de anabool om te gaan om ernstige bijwerkingen te voorkomen. Wel kun je onder invloed van de anabool snel spiermassa opbouwen en zo je lichaam trainen.

De anabool is gebaseerd op de lichaamseigen stof testosteron. Ieder mens beschikt over testosteron in het lichaam, echter in kleine mate. Testosteron is juist waar sporters en bodybuilders naar op zoek zijn. Dit mannelijke geslachtshormoon zorgt er juist voor dat spiermassa sneller wordt opgebouwd. De algehele stelregel is dan ook je sneller spiermassa opbouwt wanneer je over meer testosteron beschikt. Daarnaast bevordert de anabool ook het aanmaken van eiwitten. Ook de eiwitten zijn van groot belang bij onder andere krachtsporten, omdat je hierdoor meer spiermassa op kunt bouwen. Echter krijg je onder invloed van een anabolen kuur vaak veel testosteron in je lichaam. Dit overschot kan voor enkele bijwerkingen zorgen. Het is dan ook aan te raden om vooraf genoeg informatie in te winnen om veilig de anabolen kuur te ondergaan.

 

Positieve gevolgen

Er zijn een aantal positieve gevolgen te onderscheiden bij het gebruik van de anabool. Zo wordt onder andere de proteïnesynthese verhoogd. Bij veel mensen is deze synthese precies in evenwicht. Onder invloed van de anabool wordt deze synthese niet alleen verhoogd, ook wordt de afbraak geremd. Daarnaast komt er vaak meer zuurstof in je bloed na het gebruik van anabolen. Dit zorgt voor een groter uithoudingsvermogen. Hierdoor kun je de training niet alleen langer maken, vaak ook intensiever. Een ander belangrijk positief kenmerk van de anabool is dat je spieren zich sneller zullen herstellen na een training. Hierdoor zorg je er niet alleen voor dat de spier weer snel opgebouwd is, ook kun je sneller met een nieuwe training beginnen om je spiermassa weer te vergroten. Ten slotte kun je je vaak ook beter concentreren tijdens het gebruik van de anabool. Denk je dat steroiden wat voor jou zijn dan kun je eens op de site van een steroïde winkel kijken om ze te bestellen.

 

Negatieve gevolgen van steroïde

Echter zijn er ook enkele negatieve gevolgen te wijten aan het gebruik van anabolen. Deze bijwerkingen dien je goed in de gaten te houden, om ernstige gevolgen tegen te gaan. Enkele bijwerkingen die bij zowel mannen als vrouwen voor kunnen komen is het opzwellen van je gezicht doordat je meer water vasthoudt. Daarnaast zie je vaak ook vaker acne op het hoofd en de rug van een gebruiker van anabolen. Ook haaruitval komt bij veel mensen voor, net als pijn in het maag- en darmkanaal.

Er zijn ook specifieke gevolgen voor mannen te herkennen aan het gebruik van anabolen. Zo kunnen mannen borsten gaan vormen. Ook worden de testikels vaak kleiner onder invloed van de anabool. Dit kan zelfs leiden tot impotentie.

Vrouwen kampen vaak met een toename van gezichtsbeharing. Daarnaast kan de stem van de vrouw lager worden door het gebruik van anabolen. Ook de menstruatiecyclus kan sterk ontregeld worden, doordat er meer mannelijke hormonen in het lichaam komen.

 

Gebruik

Het is dan ook van belang om de anabool verstandig te gebruiken, zodat je de bijwerkingen tot een minimum beperkt. Je kunt de anabool op verschillende manieren bij jezelf toedienen. De meest voorkomende vorm is via een injectie, bijvoorbeeld in je bil. Hierdoor wordt de anabool snel in het lichaam opgenomen en hoeven de anabolen ook niet langs je lever. Dit is wel het geval bij orale inname van de anabool. Dit is vaak een iets gebruiksvriendelijkere methode, echter ondervind je hierbij minder effect van de anabool omdat het nog een lange weg af moet leggen. Er zijn ook gels te vinden die veel testosteron bevatten. Echter is hier de werking minimaal van, omdat deze op de huid worden aangebracht. Het duurt dan ook niet alleen erg lang voordat dit is ingetrokken, je kunt de gel ook snel van je huid wegvegen. Bijvoorbeeld wanneer je andere kleding aantrekt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *