Hoe kun je het beste spieren kweken?

Veel mensen willen breder en gespierder worden. Het is dan van belang om meer spieren te kweken. Naast de juiste trainingstechniek is het ook belangrijk om je voeding aan te passen op je doel. Spieren kweken kun je dan ook beïnvloeden door het juiste dieet te volgen. Veel mensen die spieren willen kweken hebben dan ook baat bij een hogere eiwit inname.

Om spieren te kweken heb je een andere aanpak nodig dan wanneer je af wilt vallen. Mensen die af willen vallen willen vaak gewicht verliezen. Echter zet je bij het spieren kweken het vet om in spieren. Hierdoor verlies je wel vet door spieren te kweken, echter zal je niet veel in gewicht zakken. Om spiermassa te kweken moet je rekening houden met een aantal verschillende zaken. Allereerst moet je een goed trainingsschema volgen waarbij je precies weet wat je doet. Hierdoor voorkom je blessures. Daarnaast moet je ook buiten de trainingen bezig zijn met het spieren kweken. Dit bereik je vooral door de juiste voeding te eten. Het volgen van een uitgebalanceerd dieet is dan ook essentieel voor mensen die spieren willen kweken.

 

vrouw opdrukken

Trainen

Bij de krachttraining is het van belang om een aantal keren in de week je spiergroepen te trainen. Een veel gebruikt schema is dan ook om per keer een bepaalde spiergroep te trainen. Hierdoor heb je één dag dat je een bepaalde spiergroep intensief traint. De andere dagen in de week pak je een andere spiergroep aan. Hierdoor krijgt iedere spiergroep evenveel aandacht, maar krijgen je spieren ook voldoende rust wanneer je de andere spiergroepen traint. Voor veel mensen is dit een juiste methode die veel resultaat geeft. Daarnaast hoef je niet elke oefening tot falen te herhalen. Het kan ook resultaat opleveren als je een iets zwaarder gewicht pakt en daarmee minder herhalingen maakt. Hierdoor span je de spieren weliswaar voor een kortere tijd in, echter is de beweging wel explosiever. Dit zorgt ook voor spiergroei. Ook is het belangrijk om je schema gevarieerd te houden. Wanneer je keer op keer dezelfde spiergroepen op dezelfde manier traint treedt er enige gewenning op bij je spieren. Hierdoor worden ze minder geprikkeld om te groeien. Wanneer je een nieuwe techniek toepast wordt je spier als het ware weer even opgeschud en gelijk aan het werk gezet.

Voeding

Ook voeding is van groot belang om spieren te kweken. Dit komt omdat je tijdens het eten zorgt voor de juiste bouwstoffen die je tijdens het trainen aan kunt spreken. Wanneer je over kwalitatief goede voeding beschikt, wordt ook het resultaat beter. Het dieet om spieren te kweken is voornamelijk gericht op het verkrijgen van extra eiwitten in je lichaam. De eiwitten zorgen voor spiergroei. Daarnaast zorgen eiwitten er voor dat je spiermassa langer behouden blijft en minder snel zal afbreken. Producten die veel eiwitten bevatten zijn onder andere vlees en vis. Daarnaast zijn onverzadigde vetten ook belangrijk, omdat ze een goede voedingsbron zijn. Het eten van groente en fruit zorgt daarnaast voor het binnen krijgen van voldoende vitaminen en mineralen. Toch kan het gebeuren dat je niet genoeg bouwstoffen via de voeding binnen krijgt. Je kunt dan besluiten om voedingssupplementen in te nemen. Deze supplementen bevatte vaak hoge hoeveelheden van een bepaalde stof. Daarnaast zorgen de capsules ervoor dat ze snel door het lichaam worden opgenomen. Voedingssupplementen komen dan ook goed van pas om snel de hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Echter dienen de supplementen wel als aanvulling op je dieet en zullen ze het dieet niet kunnen vervangen. Er zijn veel verschillende supplementen op de markt verkrijgbaar. Ieder supplement dient zo zijn eigen doel. Hierdoor kun je precies de hoeveelheden bouwstoffen innemen die je nog te kort komt.

Steroïden

Naast de gebruikelijke training en de juiste voeding kan er worden overwogen om een steroiden kuurtje te nemen naast je training. Een anabolen kuur kopen is echter niet voor iedereen weg gelegd. Leer je zelf eerst de ins en outs van anabolen voor dat je hier aan begint. Weet wat je moet nemen en wanneer. Overleg bij voorkeur met je arts om er zeker van te zijn dat anabolen iets voor jouw zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *