Anabolen steroïden: zijn de voordelen of de nadelen van groter belang?

De anabolen steroïden zijn een manier om met pillen, injecties, pleisters of gels groter en sterker te worden. Het gaat hier om prestatie verhogende middelen welke topsporters of wielrenners en natuurlijk bodybuilders gebruiken om hun sport nog beter te kunnen uitvoeren. Er is een ruim aanbod van anabolen steroïden. Sommige bestaan uit een pil en dien je door te slikken. Anderen zijn er in de vorm van injecties en moeten in de spieren gespoten worden. Dit gebeurt vaak in de bilspier.

Algemene informatie over anabolen steroïden en het gebruik ervan

gespierde manEr is een ruim aanbod van anabolen steroïden. Er zijn topsporters en mensen welk besluiten om anabolen steroïden te gaan gebruiken moeten zich goed informeren over de werking hiervan en ook wat de bijwerkingen ervan zijn. Het is ook belangrijk om jezelf goed te informeren bij een dokter of bij een huisarts of dat de anabolen steroïden wel passen bij de medicijnen welke je nu gebruikt.

Iedere soort van anabolen steroïden werkt op een andere manier. De belangrijkste werking van de anabolen hebben we hieronder opgesomd. Het gaat vooral om het belangrijke groeihormoon.

Er zijn testosteron verhogers welke zich aan de androgene ontvanger van een spiercel vast gaat zetten. Hierna gaan ze over tot het aanmaken van eiwitten. Het zorgt voor een vergroting van de spieren en ook van een toename van de spieren in kracht. Het zorgt voor een vergroting van de spieren en ook een toename van de kracht van de spieren.

De andere anabolen steroïden binden zich vaak niet aan de androgene receptor maar is in staat om het spierweefsel minde snel (of niet) af te laten breken. Het helpt om te voorkomen dat de glutamine uit de spieren worden onttrokken. Het kan ook zorgen voor meer kracht. Het resultaat hiervan is wel minder snel te zien. Het is daarom vaak een combinatie van de twee werkingen te gebruiken.

Er zijn veel testosteron boosters welke gebruikt worden in de geneeskunde waaronder ook deca durabolin welke gebruikt wordt om borstkanker en prostaatkanker te bestrijden. Er zijn veel anabolen steroïden welke een indirect en direct effect hebben op de gezondheid. Er is een ruim aanbod van verschillende voordelen en nadelen wanneer je anabolen steroïden gaat gebruiken. Het is aan de persoon zelf om de beslissing te nemen om het wel of niet te gaan gebruiken.

De positieve effecten

De meeste mensen kiezen ervoor om anabolen steroïden te gaan gebruiken om de spiermassa te vergroten of om er meer vetvrije massa bij te krijgen.

Het tweede belangrijke voordeel van de anabolen steroïden is een directe toename in kracht. Er zijn veel mensen welke denken, dat het niet zo is dat je meer kracht krijgt. Het is echter alleen bij creatine (dit is geen anabolen steroïde, maar helpt om de verzuring in de spieren tegen te gaan) en botox het geval. De meeste anabolen steroïden veranderen de hormoon huishouding en het metabolisme. Het vergroten van de kracht is eigenlijk niet te vermijden.

Een ander voordeel is het verhogen van de calciumafzetting in de botten. Ook blijken de anabolen steroïden een goede invloed te hebben op het immuunsysteem. Het heeft ook een goede invloed op de ontwikkeling en productie van de rode bloedcellen. Het zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het bloed wordt opgenomen en de conditie hierdoor nog beter wordt. Ook gaan anabolen steroïden de afbraak van de proteïnes tegen.

De negatieve effecten

doping injectieNaast de vele voordelen zijn er ook nadelen. De nadelen zijn vaak sterker dan de voordelen, omdat ze bijzonder gevaarlijk zijn. Zeker als er hogere dosissen gebruikt worden zorgen de anabolen steroïden voor serieuze gevaren. Het kan zelfs dodelijk zijn. Als je de anabolen steroïden echter op een verantwoorde manier gebruikt dan kunnen de risico’s kleiner zijn en ook beperkter.

Het belangrijkste nadeel van de anabolen steroïden is dat er meer oestrogeen in je lichaam komt en daardoor bij een stevige kuur de testosteron productie stil komt te liggen. Het kan hierdoor zelfs zo zijn, dat bij een langdurig gebruik er borstvorming kan ontstaan bij de mannen. Het is goed om ook een nakuur te gebruiken om de gewonnen spiermassa beter te behouden. Een nakuur helpt ook om de testosteronproductie in het lichaam zelf weer op gang te brengen en daarnaast om de effecten van de anabolen steroïden op de lever te beperken.

De anabolen steroïden zijn erg giftig voor de lever. Zeker dianabol is erg slecht en moeilijk af te breken. Het is daarom belangrijk om een goede nakuur te nemen.

Je krijgt ook meer last van acne op het gezicht en op de rug. Zeker als je hier aanleg voor hebt zal je hier snel last van krijgen. Het is goed om het in de gaten te houden en ook om je persoonlijke hygiëne in de peiling te houden.

Wanneer je teveel anabolen steroïden gebruikt dan kunnen er bloedingen in het maag- en het darmkanaal kunnen ontstaan.

Het gebruik van anabolen steroïden vergroot ook de kans om last te krijgen van een nier crisis of hartaandoeningen. Bij een extreem hoge dosis komen de organen in je lichaam in de gevarenzone en kun je een uitval van de organen krijgen. Zelfs het hart kan een hartstilstand krijgen.

Ook kun je last krijgen van een hogere bloeddruk, doordat er minder goede cholesterol in je lichaam zit.

Manen hebben daarnaast meer kans op een pijnlijke erectie en een hogere kans op impotentie.

Nierziekten en last krijgen van nierstenen zal ook sneller ontstaan. Zeker wanneer je familie hier al meer aanleg voor hebt.

Ook is het mogelijk om bij het gebruik van anabolen steroïden meer last te krijgen van een grotere prostaat, waardoor je minder makkelijk kunt plassen.

Het Gedrag

Voor veel dokters en mensen is het in het algemeen al jaren een discussiepunt geweest. Het is namelijk zo, dat veel mensen er geen last van hebben en niets veranderen. Anderen laten duidelijk een gedragsstoornis zien en laten na een langdurig gebruik van anabolen steroïden vreemde trekjes zien. Men heeft meer last van humeur wisselingen en ook meer drang naar agressief gedrag. Een ander symptoon is het humeurig doen tegen mensen waar ze het meeste van houden en het beste kennen.

Het gebruik van anabole steroïden

Er zijn meerdere manieren om anabole steroïden te gebruiken. Je kut een anabole steroïde gaan injecteren. Ook worden de anabole steroïden rechtstreeks in het lichaam geïnjecteerd. Voor de gebruikers is het belangrijk om de juiste methode te kiezen. Het slikken van de pillen is niet goed voor de lever en het injecteren moet heel goed gebeuren. Wanneer je de anabole steroïden in een ader injecteert dan kan het zelfs tot je dood leiden.

Conclusie over anabole steroïden

Weeg de voordelen en de nadelen tegen elkaar af. Informeer jezelf goed en zorg ervoor dat je daarna de juiste keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *